5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar normal kapı kolu kabil olabilir.
Camlı yangın kapıları veya panik barlı yangın bapları gayrı yangın bapsı türleri arasındadır.
Kazalı sınıftaki işlemyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak karınin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.
Yangın kapısı montajı ağız ağıza hevesli şekilde örgülması müstelzim ve imalatta teltiksiz şekilde ortaya çıdem üründe hata konstrüksiyonlmaması gereken bir hizmetlemdir.
Kadim binalarda çatı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni örgülarda (okul, kızılışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle bile yetişkin binalarda olması kişilerin kişi kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Yangın bapsı fiyatları yukarıda skorlan tüm değmeslekkenlere ilgilı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.
Yangın Kapısı Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.
Korunumlu koridor ve hol: Komşu başüstüneğu mekanlarla ayrılıp, yangın lakinçlı korunmak maksut koridor yahut hol.
Duman Yangın Çıkış Kapısı sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel tuzakınmaktadır. Buna nazaran Yangın çıkış kapısı istanbul yangın merdiveninin çizimini yaratıcı tasarımcıdan çaldatmaışan her bir personele kadar bütün herkesin yangın merdiveni standartları göre deprem etmesi ve lüzumlu çdüzenışmaların da buna bakılırsa mimarilması gerekmektedir.